Donatie Fonds NutsOhra

logo fnoFonds NutsOhra heeft een bijdrage van ruim € 18.000 toegekend aan de Amarant Groep. Fonds NutsOhra is een landelijk vermogensfonds dat zich inzet voor kwetsbare groepen in onze samenleving.

De donatie aan Amarant Groep is bestemd voor de uitleenbibliotheek van Imagine, het innovatiecentrum van de Amarant Groep. Met behulp van deze bijdrage kan Imagine tablets en mobiele telefoons geschikt maken voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld een stevig omhulsel om het apparaat te bevestigen zodat het bestand wordt tegen stoten en vallen. Of door er speciale software op te zetten zoals Eline Spreekt. Dit is een app waarmee je een tablet kunt gebruiken als een spraakcomputer. Cliënten die niet of moeilijk spreken kunnen door op een afbeelding te drukken aangeven of ze moe zijn of honger hebben of andere behoeftes en gevoelens uiten.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, ons team van Imagine kijkt per cliënt wat nodig is en ontdekt steeds nieuwe dingen. De resultaten van de pilot waren zeer veelbelovend, zowel voor familie als cliënten. Een omgebouwde tablet kan voor ontspanning zorgen (cliënt kan zelf muziek, foto’s of filmpjes kiezen) maar ook contact met familie mogelijk maken door beeldbellen: één klik op een foto van een familielid, en de cliënt kan zelfstandig iemand bellen.

Veel dank aan Fonds NutsOhra voor deze mooie donatie!