Quli beste ICT-project in de zorg

Quli is bekroond met de Computable Award 2015 voor beste ICT-project in de zorg. Deze prestigieuze ICT-prijs werd 3 november uitgereikt in de jaarbeurs in Utrecht. Het jurycommentaar: “De impact op de zorgverlening is groot. Brede verspreiding van Quli leidt tot een andere manier van zorgverlening en meer betrokkenheid van de burger.”

Quli is een e-healthplatform dat mensen helpt voor zichzelf te zorgen, mee te blijven doen en de regie te nemen over hun eigen gezondheid. Quli draagt bij aan de kwaliteit van leven. Vandaar de naam Quli: afkorting van Quality of life. Tegelijkertijd draagt Quli bij aan een effectievere en betaalbare zorg. Amarant Groep is één van de initiatiefnemers. 

Baanbrekend

Het platform bestaat uit drie onderdelen: een beveiligd sociaal netwerk, een persoonlijk gezondheidsdossier en en een appstore waarin de gebruiker apps kan selecteren die hem ondersteunen bij de zorg. “Een baanbrekende combinatie van social media en eHealth, een design dat is afgestemd op de doelgroep,” aldus het juryoordeel.

Zelfredzaamheid vergroten

Marc Bindels, lid van de Raad van bestuur van Amarant Groep is blij met de Award. “Een terecht verdiende prijs die wat mij betreft wordt opgedragen aan de cliënten en de collega's die dit mogelijk maken. Binnen de Amarant Groep gaan we voort op deze succesvolle weg, met als uitgangspunt: de vraag van de cliënt. Continu gericht op het volwaardig burgerschap, het vergroten van de eigen regie en zelfredzaamheid.” Inmiddels maken meer dan dertig zorginstellingen en zevenduizend zorgbehoevenden dagelijks gebruik van Quli. En dat aantal groeit nog steeds. 

Meer weten? 

Quli is een samenwerkingsproject van Amarant Groep, Pluryn, ARQ, Dichterbij en Dr. Leo Kannerhuis. Ordina brengt brede kennis van de mogelijkheden van informatietechnologie in, en meer specifieke kennis van e-health. Meer weten over Quli?Bekijk het e-magazine www.quli-magazine.nl