Peter van der Velden nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Per 1 januari 2015 zal de heer P.A.C.M. (Peter) van der Velden, burgemeester van de gemeente Breda, aantreden als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Amarant Groep.
De heer Van der Velden volgt de heer Y.C.Th.J. (Yvo) Kortmann op, die gedurende een belangrijke periode voorzitter is geweest van de Raad van Toezicht van de Amarant Groep en zijn rechtsvoorgangers. Naast de heer Kortmann neemt ook mevrouw J.E.M. (Joëlle) Tacke – Groten afscheid als lid van de Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht, die tijdelijk groter was vanwege een eerdere fusie met het Orthopedagogisch Centrum Brabant (OCB), heeft hiermee weer haar reguliere omvang.

Met de benoeming van de heer Peter van der Velden haalt de Amarant Groep een zeer ervaren bestuurder met een verbindende leiderschapsstijl binnen. Met zijn bewezen capaciteiten en kennis van gemeenten is hij bij uitstek geschikt om gemeenten en zorgaanbieders samen te brengen in hun nieuwe rol in de Wmo en Jeugdwet.
De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van de Amarant Groep zijn dan ook zeer verheugd dat de heer Van der Velden de rol van voorzitter gaat vervullen.