Uitkomsten van GOUD in het nieuws

De NCRV/KRO besteedt dinsdag 11 maart uitgebreid aandacht aan de uitkomsten van het wetenschappelijk onderzoek gezond ouder worden met een verstandelijke beperking (GOUD). In de ochtend staat een item gepland in radioprogramma ‘De ochtend’ gepresenteerd door Jurgen van den Berg en Ghislaine Plag.


Het programma zoomt in op nieuws en achtergronden. In deze uitzending worden Heleen Evenhuis, hoogleraar geneeskunde voor verstandelijk gehandicapten van het Erasmus MC en Jan van Hoek, voorzitter raad van bestuur Ipse de Bruggen rond negen uur geïnterviewd over de uitkomsten GOUD.


Vervolgens wordt tevens op dinsdag 11 maart om 20.50 uur het opinieprogramma ‘Altijd wat’ van de NCRV uitgezonden op Nederland 2. In een reportage van 15 minuten wordt ingegaan op het belang van het GOUD-onderzoek. Naast Heleen Evenhuis komen ook Heleen Dupuis (voorzitter van de VGN) en een woordvoerder van KansPlus aan het woord. Ook worden er filmbeelden getoond van twee 50+ broers.

Symposium GOUD
Donderdag 13 maart vindt het symposium GOUD plaats bij collega-instelling Abrona. Van 9.00 tot 12.00 uur wordt ingegaan op de resultaten van het onderzoek GOUD, gezond ouder worden met een verstandelijke beperking, onze visie na vier jaar onderzoek.
Zoek op deze website op het zoekwoord 'Goud'.

Na de uitzending van vandaag is het mogelijk om het programma terug te kijken op Uitzending Gemist.