25 februari 2015

Op 19 maart is de interactieve theatervoorstelling ‘Indiaan in huis’ te zien in het Klassetheater in Tilburg. Het thema autisme staat centraal in deze voorstelling voor iedereen vanaf 10 jaar. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Geel en Snel. “Het is een voorstelling die ontroert”, zegt voorzitter Arjan de Putter van Geel en Snel. “Door de voorstelling en het interactieve gedeelte ontstaat er herkenning en inzicht over autisme.”

Mede dankzij een donatie van Achmea Foundation brengt Geel en Snel de theatervoorstelling ‘Een indiaan in huis’ uit 2010 opnieuw op de planken. Geel en Snel wil op een positieve manier aandacht vestigen op mensen met autisme. Dat doet zij door samen met een groep enthousiaste vrijwilligers activiteiten te organiseren. Naast de theatervoorstelling is de meest opvallende activiteit de snelle en vooral gele toertocht voor uitsluitende gele auto’s op 26 april van Doetinchem naar Deventer.

 

Interactieve voorstelling over autisme
Een indiaan in huis is een herkenbare en ontroerende voorstelling over autisme en de impact ervan op de nabije omgeving. De teksten zijn geschreven op basis van interviews met ouders en kinderen met autisme. Na de voorstelling volgt een interactief gedeelte in de vorm van een pow-wow; een oud indiaans gebruik waarbij wijze indianen bij elkaar komen om te praten over levenservaringen. De acteurs van theatergroep Bint nodigen de bezoekers uit om met elkaar in gesprek te gaan. Er worden ervaringen uitgewisseld, vragen gesteld en tips verzameld over autisme. De voorstelling en de pow-wow zorgen voor (h)erkenning, nieuwe inzichten en empowerment.

 

Geel en snel, positief voor autisme
Stichting Geel en Snel vraagt aandacht voor de kwaliteiten van mensen met autisme. Waarom geel? De kleur geel staat symbool voor vrolijk, vernieuwend, positief en het is vooral een opvallende kleur. Met de opbrengst van de toertocht op 26 april en de theatervoorstellingen ondersteunt Geel en Snel projecten die direct (‘snel’) een positief effect hebben op mensen met autisme en hun omgeving.

Geel en Snel streeft ernaar om de voorstelling dit jaar in alle provincies op de planken te brengen. Het Klassetheater in Tilburg is na Apeldoorn het tweede theater waar de voorstelling te zien is.

 

Kaartjes kosten €12,50 en zijn te bestellen via de webshop van Geel en Snel: www.geelensnel.nl