Amarant Groep draagt twee zorglocaties aan Lievegoed over

Amarant Groep en Lievegoed zijn samen overeengekomen een tweetal locaties van de Amarant Groep over te dragen aan Lievegoed. Per 1 oktober 2014 gaan de locaties Woonvorm Amsterdam en Laag Koningshoef over naar Lievegoed en verder onder de naam Lievegoed Smaragd. 

lievegoed logoWoonvorm Amsterdam en Laag Koningshoef zijn beide gelegen in Amsterdam en behoren sinds 31 december 2013 tot de Amarant Groep na een fusie met NSWAC. De Amarant Groep wil afstand doen van deze twee locaties in Amsterdam, omdat zij hun zorg wil concentreren in de provincie Noord-Brabant.

Lievegoed neemt de locaties over vanuit de wens en ambitie om zich te specialiseren in de ondersteuning, begeleiding en behandeling van cliënten met specifieke en complexe zorgvragen in de doelgroep met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Lievegoed is specialist op de scheidslijn van verstandelijke gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Met de NAH doelgroep wordt daar een somatische component aan toegevoegd.

Mark Reitsma, bestuurder Lievegoed: ‘De overdracht van Woonvorm Amsterdam en Laag Koningshoef is een verrijking van het zorgaanbod van Lievegoed. Onze visie op zorg is gericht op ontwikkeling naar meer zelfredzaamheid. Wij gaan uit van een persoonlijke ontwikkeling van ieder individu, ook bij mensen met een complexe problematiek als NAH.’

Marc Bindels, bestuurder Amarant Groep: “De zorg voor de cliënten blijft ongewijzigd en het personeel van beide locaties gaat mee over naar Lievegoed. Wij hebben er alle vertrouwen in dat met deze overdracht de continuïteit gewaarborgd is”.

Op termijn zal Lievegoed samen met zijn behandelaars bekijken of de zorg kan worden aangevuld met antroposofische alternatieven.