6 april 2015

Mensen met autisme hebben soms moeite om contact te leggen met anderen. Om deze mensen het gemakkelijker te maken is de app AutThere uitgebracht. AutThere is een sociale applicatie voor jongeren met autisme.

Met AutThere kunnen jongeren andere jongeren vinden die dezelfde vorm van autisme hebben en dezelfde interesses hebben. Je kunt diegene vervolgens toevoegen als vriend, uitnodigen voor een zogenoemde Reach Aut of ervoor kiezen om contact te leggen via telefoon of e-mail. Een Reach Aut is ideaal voor als je de ander beter wilt leren kennen. Je kiest vijf vragen uit en legt die voor aan de ander.

Contact leggen
AutThere heeft verder een forum geïntegreerd. Hier kan je met anderen praten over autisme of over hobby’s en interesses. Daarnaast kunnen er discussies ontstaan en zo ook met mensen in contact komen. In de app is verder een evenementenkalender te vinden. Deze kalender geeft overzicht van evenementen en initiatieven die voor jongeren met autisme interessant kunnen zijn. Je kan hierbij denken aan lezingen, doe-dagen en zogenoemde inspiratie-middagen.

Hoe werkt het?
Op AutThere heb je een eigen profiel. Je kan hier aangeven wat je interesses zijn. Op basis van deze gegevens kan je andere gebruikers vinden waar je raakvlak mee hebt. In de app vind je ook tips en adviezen. De tips en adviezen gaan bijvoorbeeld over hoe je het beste kunt reageren in situaties waar iemand met autisme moeite mee heeft.

De AutThere app is gratis te downloaden in de Google Play Store.